Nieuws

 


        

Verslag finaledag all-roundAfgelopen zondag 30 juni waren we te gast in SPC Woensel voor onze jaarlijkse afsluiting van het seizoen. Op het programma stonden de laatste 2 ronden van de all-round competitie, maar voor aanvang kregen we direct twee tegenvallers te verwerken; zowel het team van De Prins als het team van Stratum Centraal moesten last-minute afzeggen door een tekort aan spelers. Voor dit laatste team betekende dit dat ze dit seizoen maar liefst 3 claims hebben ontvangen voor all-round wedstrijden en daardoor is besloten om Stratum Centraal uit de all-round competitie te halen. Shout-out naar de Jeu de Poolers, die op het laatste moment hun wedstrijd zagen komen te vervallen door de afzeggingen, maar toch gezellig de hele middag aanwezig zijn geweest, top!

Uiteindelijk konden de laatste wedstrijden alsnog beginnen. De mensen van Breakin 2 speelden hun laatste wedstrijd tegen Woensel en stonden in de tussenstand 1 puntje voor op De Oelewappers, die op hun beurt hun laatste wedstrijd speelden tegen de Hustlers. Zowel Breakin 2 als De Oelewappers begonnen punten binnen te halen en spannende ontknoping diende zich aan. Uiteindelijk won Breakin 2 met 6-1 en eindigden zij op 23 punten uit 5 wedstrijden. Dit hield in dat De Oelewappers met 7-0 moesten winnen om gelijk te komen. Nadat zij alle enkelwedstrijden naar zich toe wisten te trekken stond het 6-0 en moest de koppelpartij de beslissing gaan brengen. Deze partij ging zeer gelijk op en na een uurtje spelen stond er 4-4 op het scorebord en ging er een alles beslissend frame gespeeld worden. Ook dit laatste frame ging enkele keren op en neer, maar uiteindelijk ging het frame en de partij naar De Oelewappers, die daardoor ook op 23 punten uit 5 wedstrijden kwamen. Het bepalen van de overall nummer 1 kwam daardoor aan op het onderlinge resultaat tussen De Oelewappers en Breakin 2, waarbij het kwartje de kant op viel van De Oelewappers, vanwege de 4-3 winst tegen Breakin 2 eerder in het seizoen.

Einduitslag all-round:
1: De Oelewappers, 23 punten
2: Breakin 2, 23 punten
3: Jeu de Poolers, 19 punten
4: De Hustlers, 14 punten
5: De Prins, 13 punten
6: Woensel, 13 punten

Bij deze ook nog een welgemeend dankjewel voor SPC Woensel voor de prima verzorging, onder andere voor de lekker kiphapjes die zij op verzoek van de RPC hadden verzorgd.

En zo hebben we weer een seizoen achter de rug en kunnen de meesten van jullie hopelijk gaan genieten van de zomer en/of vakantie. Wij als bestuur gaan snel beginnen met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen, wat het eerste seizoen zal worden onder de vlag van de KNBB. Daarover horen jullie snel meer; spannende tijden!

Groeten,
Edwin
Sonny
Stefan
Bas
Paul
(03-07-2024)