Nieuws

 


Verslag individueel Straightpool-toernooiOp zondag 28 februari stond ons jaarlijkse straightpooltoernooi op het programma. We waren dit keer te gast bij Ames in Deurne en ondanks de matige opkomst van 10 spelers is het toch een geslaagde dag geworden.

Voor het eerst werd er op een individueel RPC-toernooi gespeeld in een nieuw format. De spelers werden verdeeld in twee poules waarna in de eindronde de nummers 1 en 2 uit elke poule kruisfinales speelden voor de eindplaatsen 1 t/m 4. De nummers 3 en 4 uit elke poule speelden verder voor de eindplaatsen 5 t/m 8.

Deze opzet garandeert meer wedstrijden voor de spelers terwijl de beruchte wachttijden van een dubbel knock-out toernooi worden vermeden. Door het poulesysteem is er ook meer kans op een betere klassering voor spelers uit de lagere divisies. Ook liggen spelers na twee verliespartijen niet direct uit het toernooi.

In poule 2 eindigden Marco Teutscher (ongeslagen) en Anand Manurat op plaats 1 en 2, terwijl in de andere poule Ramon den Teuling (ongeslagen) en Michiel Timmermans bovenaan eindigden. Met name de strijd in poule 1 was erg spannend, waarbij de nummers 1 t/m 4 pas duidelijk werden na afloop van de laatste partij.

De uiteindelijke finale ging tussen Marco en Anand, waarbij Marco de partij met 50-12 naar zich toe trok.

Einduitslag
1. Marco Teutscher
2. Anand Manurat
3. Ramon den Teuling
4. Michiel Timmermans
5. Tom Rombouts
6. Harry Charalampides
7. Lars van Dijk
8. Mark Blom

Al met al een geslaagde dag, waarbij we Harry van Ames en zijn personeel weer bedanken voor de gastvrijheid.


Paul Hover


Lars van Dijk


Paul Hover


Anand Manurat


Anand Manurat, Paul Hover


Marco Teutscher


Harry Charalampides, Simone Matla, Paul Hover


Simone Matla, Tom Rombouts


Simone Matla, Michiel Timmermans


Simone Matla, Ramon den Teuling


Simone Matla, Marco Teutscher


Marco Teutscher


Marco Teutscher


Marco Teutscher
(01-03-2010)