Nieuws

 


Verslag KoKo-cup in Poolcentrum WoenselOp zondag 26 september vond de traditionele kick-off van het seizoen 2010-2011 weer plaats in de vorm van de KoKo-cup. Het toernooi vond dit jaar plaats in Snooker- en Poolcentrum Woensel te Eindhoven.

Voor het eerst dit jaar kon er naast 8-ball en 9-ball ook gekozen worden voor het steeds populairder wordende 10-ball als spelsoort. Bij iedere partij mocht er door de tegenstanders onderling één van de drie vormen gekozen worden.

22 koppels begonnen rond 12 uur de strijd voor de felbegeerde cup in de vorm van een dubbel knock-out systeem. Tim Jonkman en Marco Teutscher, de winnaars van vorig jaar, konden door afwezigheid hun titel niet verdedigen. De beker zou dus sowieso in handen komen van een nieuw koppel. De race naar de titel was deze keer een stuk spannender dan de editie van 2009. In de verliezerfinale wisten Mark Blom en Jurgen van Zeeland een 3-0 achterstand om te buigen in een 4-3 overwinning tegen Jan Mous en Daan van der Eerden. In de hoofdfinale leken ze dit kunstje te gaan herhalen. Tegen Sonny van den Bosch en Paul de Kleine, van wie ze in de loop van het toernooi al een keer hadden verloren, wisten ze van 3-0 achter terug te komen naar 3-3. Maar het zenuwslopende laatste frame, en daarmee de winst van de KoKo-cup, ging toch naar Sonny en Paul, die hun geluk niet op konden.

Al met al was het weer een geslaagd en sfeervol toernooi met een aantal uitermate spannende partijen. Speciale dank aan de mensen van SPC Woensel, die weer voor een uitstekende ambiance hebben gezorgd.

Eindstand
1. Sonny van den Bosch & Paul de Kleine
2. Jurgen van Zeeland & Mark Blom
3. Daan van der Eerden & Jan Mous
4. Mark van Gool & Anand Manurat
5/6. Daan Moerkerken & Jan Moerkerken
5/6. Herm Bogers & Randy Huibers
7/8. Stavros van de Kerkhof & Ron Timmermans
7/8. Michiel Timmermans & Tom Rombouts


Sonny van den Bosch & Paul de Kleine (plaats 1)


Jurgen van Zeeland & Mark Blom (plaats 2)


Daan van der Eerden & Jan Mous (plaats 3)


Mark van Gool & Anand Manurat (plaats 4)


Mark Blom, Jurgen van Zeeland


Jurgen van Zeeland, Daan van der Eerden
Daan van der Eerden


(11-10-2010)