Nieuws

 


Verslag 9-ball finaledagZondag 22 januari was het weer tijd voor de jaarlijkse 9-ball finaledag. Deze keer werd het eerste RPC-toernooi van het nieuwe jaar gehouden in HOB Weert.

Alle teams waren zoals gebruikelijk gemotiveerd om vol voor de overwinning te gaan. Enkelen stonden zelfs al voordat de zaal om 11.30 uur openging in de kou te wachten. Om 12.00 uur waren alle 12 teams aanwezig en ingespeeld, en kon er begonnen worden met de kruisfinales, waar de teams uit de winnaarsrondes speelden tegen een team uit de verliezersrondes.

De spannendste wedstrijd vond plaats in de eerste divisie, waar de Oelewappers een kansloos lijkende 18-22 achterstand tegen Carousers Reds op een spectaculaire en vooral luidruchtige manier om wisten te buigen in een nipte 23-22 overwinning. De vreugdeuitingen waren door de hele poolzaal te horen. In de finale werd Rack’em 1 in een iets minder spannende, maar zeker niet slechtere wedstrijd verslagen. Voor Carousers Reds waren de druiven extra zuur, want zij verloren ook de strijd om plaats 3 met 23-22, dit keer van Poolroom Junkies.

In de tweede divisie kreeg favoriet voor de overwinning Sonny’s Jeugd, met een kersverse Nederlands jeugdkampioen in de gelederen, flink wat meer tegenstand dan ze in de weg naar dit toernooi gewend waren. Kregen ze in de twee wedstrijden vóór dit toernooi in totaal nog slechts drie frames om de oren, in Weert werd ze het toch wat moeilijker gemaakt. Maar zowel De Prins als HOBeloze Weert in de finale kon ze niet van de overwinning afhouden.

Ook in de derde divisie werd er vol overgave gespeeld voor de mooie bekers en de overwinning van de van 9-ball competitie. De teams uit de winnaarsronde, Carousers Blacks en Poolplayers 2, lieten zich niet verrassen in de kruisfinales en kwamen elkaar na mooie overwinningen in de kruisfinales tegen in de finale. Hierin was Carousers Blacks met 23-18 het sterkste team.

Het was wederom een geslaagd toernooi. De RPC wil HOB Weert van harte danken voor de prettige ambiance en de uitstekende service.
Het volgende RPC Toernooi is het 10-ball individueel en wordt op 26 februari gehouden in Ames Deurne. Zorg dat je erbij bent!

Divisie 1
1. Oelewappers
2. Rack 'm 1
3. Poolroom Junkies
4. Carousers Reds

Divisie 2
1. Sonny's Jeugd
2. HOBeloze Weert
3. De Prins 1
4. La Carambole 4

Divisie 3
1. Carousers Blacks
2. Poolplayers 2
3. Rack 'm 2
4. Snookertown 3


HOBeloze Weert
Carousers Blacks


Poolroom Junkies


Oelewappers


Sonny's Jeugd


Rack 'm 1


Snookertown 3


Rack 'm 2


Oelewappers
(02-02-2012)