Nieuws

 


Verslag 8-ball individueel toernooiOp zondag 29 april organiseerde de RPC, ook dit jaar weer het jaarlijkse 8-ball Individueel pooltoernooi.

Dit jaar mochten we naar het Limburgse Helden. We waren te gast bij Sonny's Snooker & Poolcentrum. Ondanks het mooie weer en natuurlijk Koninginnenacht in aantocht waren er toch de diehards die kwamen spelen. Waaronder de titelverdediger van vorig jaar Patrick Smolenaers. Na een iets latere start i.v.m. de file richting het noorden zijn we in drie poules gestart met dertien deelnemers. Iedere speler kon zo 4/5 wedstrijden spelen met een race tot de 4.

Alle wedstrijden verliepen voorspoedig. Rond 4 uur waren twee poules klaar en was het wachten op Mark Blom. Die lekker op zijn gemak doorspeelde en de tijd nam voor een peukje. Deze instelling heeft hem ondanks zijn verloren partij tegen Daan van der Eerden verder geholpen naar de finales als beste nummer drie.

De over gebleven spelers gingen nu in een single knock-out strijden om de beker en de 1e prijs van € 120,- De acht overgebleven kandidaten hadden sowieso al een envelopje in handen. Daan van der Eerder ging als een trein en was onverslaanbaar. Hij won de kwartfinale, halvefinale en uiteindelijk de finale zonder één tegenframe. Door deze mokerslag was het een uurtje of 6 toen de winnende bal gepot werd en we afscheid namen in Helden.

Namens het RPC bestuur wil ik Daan van der Eerden feliciteren met zijn overwinning van die dag, wil ik Sjef Creusen bedanken voor de verzorging van deze dag en wil ik alle aanwezige spelers bedanken voor de gezellige sfeer!

De eindstand
1. Daan van der Eerden
2. Anand Manurat
3/4. Mark Blom
3/4. Richard Eijmbers
5/8. Jan Mous
5/8. Patrick Smolenaers
5/8. Jos Voets
5/8. Jurgen van Zeeland
(31-05-2012)