Nieuws

 


Verslag 9-ball individueel van 7 april 2013 in SPC WoenselOp een eindelijk zonnige zondag in april wordt alweer het laatste RPC 9-ball individueel toernooi gehouden voor dit poolseizoen. Met een opkomst van 19 leden zijn we tevreden.
De spelers worden in 4 poules ingedeeld, de beste twee spelers gaan door naar de eindronde en spelen voor het prijzengeld. Gezien het deelnemersveld beloofd het een spannende middag te worden. De kersverse pupillenkampioen Jan van Lierop mogen we ook verwelkomen. Om even na 13:00 uur begon het toernooi. Er was veel sportieve strijd tijdens de poulefase.

Helaas was Michiel Timmermans de eerste speler die strijdend ten onderging in zijn poule

De kwartfinales leverden erg leuke partijen op zonder echte verrassende uitslagen. Jan van Lierop, Aziz Moussati, Martin Sawiki en Ayan Ozvher drongen door tot de halve finales.

Jan van Lierop drong, door zijn stabiele spel en met een beetje fortuin aan zijn zijde, door tot de finale met 6-4 ten koste van Aziz. Ayan versloeg op zijn beurt Martin in de halve finale met een klinkende 6-2 overwinning.

De finale leek gelijk opgaand te gaan, maar uiteindelijk moest Jan toch nog capituleren voor de goed spelende Ayan 6-2. Ayan speelde de gehele middag rustig, geconcentreerd en zeer doeltreffend. De man van de constante. De uiteindelijke terechte winnaar van het toernooi.

Uitslag
1. Ayan Ozvher
2. Jan van Lierop
3. Aziz Moussati
4. Martin Sawiki

Hiermee is een einde gekomen aan een mooie maar vooral een geslaagde toernooireeks dit seizoen. De meeste spelers zien we weer op de bekerfinale op 12 Mei bij Ames in Deurne.

Verder willen we SPC Woensel bedanken voor hun gastvrijheid en Linda Bijsterbosch voor de bediening deze middag.

Beste RPC leden:
Denk aan een tijdige inschrijving voor het komende seizoen.
Draag je de RPC een warm hart toe, kom dan bij ons in het bestuur, we zoeken nog enthousiaste leden die een beetje vrije tijd willen opofferen voor het belang van onze leden.


Jan van Lierop en Ayan Ozvher
(18-04-2013)