Nieuws

 


Verslag 9-ball individueelDe Dieze, s-Hertogenbosch
17 November 2013

Op een zondagmiddag dat Sinterklaas en zijn knechten werden verwelkomt in s-Hertogenbosch, ging het eerste RPC toernooi, 9-ball individueel, van start. Voor het eerst werden we hartelijk verwelkomt door Misja van Snooker- &Poolcentrum De Dieze. De komst was met 15 spelers volgens verwachting, al hadden we op meer gehoopt. Nadat de twee poules waren samengesteld gingen we om 12:30 van start met wedstrijden. De wedstrijdleiding was in handen van Wim en Simone.

In een hoog tempo werden de wedstrijden gespeeld, waarbij het niveau bij sommige partijen hoog was te noemen. De sfeer en onderlinge sportiviteit was uitstekend.

Jan Mous ging als werd overtuigend 1e in poule-1, gevolgd door Richard Eijmberts, Yves Verschueren en Joris Janssen.
In poule 2 was Joris Maas 1e gevolgd door Misja van Vonderen, Vincent Dinge en Tom Penrose.
De kwartfinales werden gespeeld, nu ging het echt om de prijzen, de verliezers zouden nog altijd met het aangename bedrag van 40,- euro naar huis.

De halve finales werden gespeeld door Tom Misja (4-1) en Richard - Joris Maas (0-4). De finale om de beker en de envelop ter waarde van 100,- euro ging tussen Joris en Tom. Daar we een spannende eindstrijd in gedachte hadden was deze eigenlijk eenzijdig. Tom overklaste Joris met zijn spel 4-0!!
Dit betekende dat Tom Penrose de verdiende winnaar was van dit toernooi en de trotse bezitter is van de wisselbokaal en van 100,- euro.

Eindstand
1. Tom Penrose
2. Joris Maas
3. Misja van Vonderen
4. Richard Eijmberts

Vanzelfsprekend willen we het bedienend personeel van De Dieze hartelijk bedanken voor hun gastvrijheid. Mede door hun inzet is deze middag geslaagd.

Het eerstvolgende toernooi zal gespeeld worden op 22 december bij HOB Weert. Het betreft hier het kerstkoppeltoernooi waarmee we het jaar 2013 gaan afsluiten. We rekenen op uw deelname. De wedstrijdleiding is dan in handen van Edwin Nouwen en Wim van den Bosch. Tot dan!!
(20-11-2013)