Nieuws

 


Verslag 9-ball finaledag van 1 maart 2015Op zondag 1 maart is de finale 9-ball gespeeld van de beste vier teams uit de eerste en tweede divisie van de Regionale Pool Competitie. We waren ditmaal te gast bij het All Entertainment Center Snookertown te Helmond, waar we gastvrij verwelkomt werden door het personeel.
Het RPC bestuur was er wederom er in geslaagd om een mooie glazenbokaal ter beschikbaar stellen voor alle deelnemende teams met het daar aan gekoppelde prijzengeld.

Om 12:00 uur ging de 9-ball finalerondes van start. In de 1e divisie kwamen het team van Rack ín Roll al meteen het favoriete team Break in One al tegen. Na dapper tegenspel moest Rack ín Roll toch zijn meerdere erkennen. Een finaleplaats zoals vorig jaar zat er dus niet in. De andere partij tussen het team van de Oelewappers en Woensel was vrij eenzijdig. Woensel denderde als een geoliede machine over de Oelewappers heen ondanks het hevige verzet dat zij boden.

In de 2e divisie waren de teams van The Hustlers en de Poolplayers de favoriete teams om de eindstrijd te halen. Voor de The Hustlers was het een thuiswedstrijd, immers bij Snookertown spelen zij hun thuiswedstrijden in de competitie. Met gedegen spel wisten beide teams hun tegenstanders Poolquest en de Prins te verslaan, al ging dit zeker niet even gemakkelijk.

De wedstrijd tussen Woensel en Break in One om de eerste plaats bij de 1e divisie was een ware happening om naar te kijken. In een gelijk opgaande strijd trokken de spelers van Break in One steeds meer aan het langste eind. In de beslissende partij moest Woensel een achterstand van 7 punten zien weg te werken, ondanks een imponerende start van Woensel was deze opgave ondoenlijk. Hierdoor werd Break In One de winnaar van de 9-ball finaledag in de 1e divisie, gevolgd door Woensel. Op de derde plaats Rack ín Roll die verrassend de Oelewappers over de knie legden.

In de 2e divisie kwam zoals verwacht The Hustlers en de Poolplayers tegen elkaar uit in de eindstrijd. In een zeer gelijk opgaande partij was het ternauwernood The Hustlers die uiteindelijk de winst grepen. De derde plaats was weggelegd voor de Prins en Poolquest, die voor de eerst keer mee deed in hun bestaan, moest genoegen nemen met een eervolle vierde plaats.

De wedstrijdleiding, Wim en Edwin, wil alle teamleden bedanken voor hun komst, het was zondermeer een mooie spannende zondagmiddag. Tevens willen we het bedienend personeel van Snookertown bedanken voor hun service en betrokkenheid. Mede door hun inzet is deze 9-ball finaledag geslaagd

Op zondag 07 juni is bekerfinaledag, waarmee we het poolseizoen 2014/2015 gaan afsluiten. noteer deze datum alvast in uw agenda, dan verwelkomen we jullie bij De Dieze in den Bosch. Houd verder RPC site in de gaten voor meer informatie en toernooiuitnodigingen.

Tot de volgende keer!!
(02-03-2015)