Nieuws

 


Verslag 9-ball finale dag, zondag 6 maart 2016 De Dieze in Den BoschNa dat de reguliere 9-ball competitie was gespeeld kwamen de beste vier teams uit elke divisie bij elkaar in Den Bosch bij snooker-pool-biljartcentrum De Dieze waar gastvrouw Chantal ons verwelkomde en de hele middag iedereen voorzag van een hapje en een drankje.

Bij de 9-ball finale gaan de beste vier teams uit elke divisie onderling strijden voor het prijzengeld met de daarbij behorende beker. Om stipt 12:00 uur begon de finaledag. De teams uit de winnaarsronde spelen tegen de teams uit de verliezersronde. De winnaars spelen uiteindelijk voor de 1e - 2e plaats en de verliezers spelen voor 3e - 4e plaats.

Bij alle drie de divisies was het spelniveau van een behoorlijk niveau en was de strijd en passie merkbaar. Met overtuiging ging in de 1e divisie het team van Woensel overtuigend door naar de finale ronde samen met het team van Rack ín Roll die het thuisspelende team van De Dieze kansloos liet. In de 2e divisie was de strijd tussen de Poolplayers en Prins-1 ongemeend spannend was waarbij de Prins aan het langste eind trok. Ook de andere partij tussen SPAVD en Poolshark leverde spanning en sensatie op die werd beslecht door SPAVD. De 3e divisie verliep zoals verwacht, de teams van Carousers Blacks en The Fantastic four plaatse zich vrij eenvoudig voor de finaleronde, ondanks de geboden tegenstand van The Hustlers en Poolquest.

De finale als ook de troostfinale partijen leverde mooi en spannende wedstrijden op. Waarbij het team van Woensel ter nauwe nood de winst binnen haalde tegen Rack ín Roll, 32-30. In de 2e divisie ging SPAVD aan de haal met de winst tegen De Prins met 23-17 en de grootste verrassing zat hem in de partij tussen de favoriet The Fantastic four en de Carousers Blacks, een triller van een partij die uiteindelijk door Carousers Blacks de winnend over de streep werd getrokken met een prima gespeelde combinatie op de 9-ball, 23-22.

Eindstanden
1e Divisie
Woensel
Rack ín Roll
Oelewappers
De Dieze

2e Divisie
SPAVD
De Prins
Poolshark
Poolplayers

3e Divisie
Carousers Blacks
The Fantastic Four
Poolquest
The Hustlers

De wedstrijdleiding was in handen van Wim & Sonny.

Het eerstvolgende eindtoernooi is op zondag 22 mei, het betreft dan de bekerfinaledag allround in Deurne bij AMES. Tijdens dit toernooi zullen Wim en Paul afscheid van jullie nemen, zij zullen dan het stokje overdragen naar (mogelijke) nieuwe bestuursleden.

Op zondag 10 april is er een 9-ball for fun toernooi bij SPC Woensel. Wij zien jullie daar weer graag terug om er een spetterende middag er van te maken waarbij FUN voor de poolsport belangrijker is dan het resultaat. De totale inleg zal volledig ten goede komen aan het prijzengeld en niet geheel onbelangrijk elke deelnemer krijgt bij inschrijving een consumptie.
(07-03-2016)