De RPC

 


Wat is RPC?De Regionale Pool Competitie (RPC) is een organisatie die voor haar leden een poolcompetitie en pooltoernooien organiseert. Ons "werkgebied" wordt ruwweg begrenst door Eindhoven, Helmond, Deurne, Valkenswaard en Veldhoven. Elk seizoen doen er gemiddeld 63 mensen mee oftewel 9 teams. Het niveau varieert van gezellig-een-potje-poolen tot behoorlijk serieus. Maar altijd staat gezelligheid voorop!

Wat heeft de RPC te bieden?Als RPC-deelnemer mag je meedoen aan de volgende evenementen:

 • De 8-ball Competitie wordt gespeeld van oktober tot en met juni. Jouw team speelt een hele competitie (uit en thuis) tegen andere teams.

 • De 9-ball League wordt gespeeld van oktober tot en met januari. Sinds 2002 wordt hier een Dubbel knock Out systeem gehanteerd.

 • De Allround Beker wordt gespeeld in vier spelvormen: 8-ball, 9-ball, 10-ball en 14.1-ball. De spelregels kun je vinden op deze website. De Finale in juni is tevens de afsluiting van het seizoen. Ieder team ontvangt dan een blijvende herinnering.

  Hoe kun je deelnemen?  Een poolteam bestaat uit 3-8 personen (dames en/of heren). Daarvan spelen er minimaal 3 een wedstrijd, afhankelijk van de spelsoort. Zodoende kun je elkaar afwisselen als iemand eens geen tijd heeft. Een team heeft een captain, reserve captain en een aantal spelers. De captain en reserve captain zijn de aanspreekpunten als er iets mbt een wedstrijd geregeld moet worden.

  Je moet als team een 'thuislokaal' hebben met een pooltafel van minimaal 7 voet en van een redelijke kwaliteit. De lokaalhouder moet bereid zijn de pooltafel ongeveer 1 avond per 2 weken ter beschikking te stellen voor je thuiswedstrijden. Alle competitiewedstrijden worden doordeweeks gespeeld.

  Omdat je ook "uit" speelt heb je als team vervoer nodig.

  Het inschrijfgeld voor individuele leden bedraagt 10 euro per jaar per lid. Binnen een team dien je dus ook individueel lidmaatschap te betalen. Daarvan wordt onder andere het prijzengeld betaald.

  Breng vooral enthousiasme en een goed humeur mee, want we poolen allemaal graag en voor ons plezier.

  "Hellup, dat team kost me teveel tijd"  Dat valt reuze mee. Je team bestaat uit 3 tot 8 personen en speelt in de periode van oktober tot en met juni ongeveer 23 tot 25 wedstrijden. Tel maar uit. Deze wedstrijden worden in ongeveer 39 weken gespeeld. Je hoeft dus niet elke week te spelen.

  Wil je meer weten?  Kijk hier voor het inschrijfformulier of mail ons op: info@rpcpool.nl.