Nieuws

 


        

Seizoen 2024-2025



Het heeft wat moeite gekost, maar het nieuwe seizoen staat op het punt van beginnen! Dit wordt ons eerste seizoen samen met de KNBB, dus er gaan wel wat zaken veranderen.

De teams

We gaan dit seizoen van start met de volgende teams:
Breakin2 (Poolcentrum Geldrop)
De Prins (Café de Prins, Ospel)
Jeu de Poolers (Laser Quest, Eindhoven)
Krijt Uw Topje (Poolcentrum 4friends, Tilburg)
Oelewappers (La Carambole, Veldhoven)
SPC Woensel (Snooker en Poolcentrum Woensel, Eindhoven)
The Shooter Schijndel (Poolcafé The Shooter, Schijndel)

De Hustlers zijn gestopt, dus helaas dit seizoen geen team in Snookertown. Stratum Centraal slaat dit seizoen over, maar zijn er hopelijk volgend seizoen weer bij. Daar staat tegenover dat we nieuwe teams hebben en ook (voor ons) nieuwe lokaties.


Start van de competitie

Het nieuwe seizoen start op 23 september, dus dat is volgende week al. De wedstrijden zijn vanaf nu terug te vinden op cuescore. De partijen kunnen tijdens de wedstrijd al worden bijgehouden op cuescore, maar op papier kan ook via dit wedstrijdformulier. Van de captain van het thuisspelende team wordt verwacht dat er een wedstrijdformulier beschikbaar is.


Spelsoorten

Zoals besproken tijdens de afgelopen ALV spelen we dit seizoen hoofdzakelijk all-round; dit heet bij de KNBB multiball. Multiball bestaat uit:
Enkelpartij 8-ball, race naar de 5 (2x)
Enkelpartij 9-ball, race naar de 6 (2x)
Enkelpartij straightpool, race naar de 50
Koppelpartij 10-ball, race naar de 5

We spelen met alternate break, waarbij met 9 ball de 9 op de spot komt. Er worden dus 6 partijen gespeeld en mocht de wedstrijd een winnaar opleveren, dan krijgt deze achteraf een extra punt voor de teamstand.

We spelen dit seizoen zonder handicap. Dit heeft te maken met technische beperkingen van cuescore, maar daar wordt aan gewerkt. Het zelf "truken" van een handicap vinden we op dit moment niet wenselijk.

We zijn nog bezig met het opzetten en inregelen van een aparte 8 ball competitie. Hiervoor is al ruimte gelaten in de jaarplanning. Later volgt hier meer nieuws over.


Overige toernooien etc

Doordat we nu zijn aangesloten bij de KNBB mogen we ook inschrijven voor de toernooien van de KNBB. Zie hier voor de kalender.
(17-09-2024)