Forum

 


        

team die stoppen

  (11 reacties)

Riny (Ames 3) schreef:


Als het zo doorgaat met teams die stoppen, blijven er volgend jaar maar twee divisies over.

Dan word het voor somige teams echt zwaar om nog een beetje mee te kunnen draaien.
(08-04-2012)Richard van Lokven (Rack 'm 2) schreef:


Ach, als de spelers een beetje gevoel voor het spel hebben, en voor de gezelligheid bij het spelen, moet het toch wel goed komen??
en anders gewoon poolcentra langs gaan, en laten weten dat wij er zijn, voor nieuwe teams :P
(15-04-2012)Guido Reijnders (Carousers Greens) schreef:


In mijn tijd (opa spreekt...) had de RPC veertig teams! Nu zit er al jaren een gestaag dalende lijn in (huidige stand: 24). Hoe zou dat komen?
Zelf heb ik het idee dat de belangstelling voor pool in het algemeen langzaam afneemt. Misschien - hopelijk - vergis ik me.
(17-04-2012)Edwin Nouwen schreef:


Het aantal teams loopt inderdaad langzaam terug, wat erg jammer is. En ik ben het met Guido eens dat het waarschijnlijk te maken heeft met een afnemende belangstelling voor pool in het algemeen..

De RPC heeft de afgelopen jaren wel geprobeerd om er meer teams bij te krijgen:
- "RPC open" toernooien, speciaal om niet-RPC'ers kennis te laten maken met de RPC..
- informatieposters ("we want you") ophangen bij de diverse poollokalen..
- op bezoek gaan bij 'nieuwe' poollokalen om ze warm te maken voor de RPC..
- een premie (geen individuele contributie hoeven te betalen) voor spelers/teams die nieuwe teams aanbrengen..

Het heeft er de afgelopen jaren (denk ik) voor gezorgd dat we de 4 divisies vast konden houden, maar dit jaar lukte dat niet meer en zijn we inderdaad teruggezakt naar 3 divisies..

Wat mij betreft hebben we volgend jaar weer 4 divisies, maar dan zal er iets moeten gebeuren.. we staan open voor suggesties hoe we het aantal leden/teams weer wat op kunnen krikken..
(18-04-2012)Guido Reijnders (Carousers Greens) schreef:


De RPC heeft zo'n 130 leden (?), schat ik. Daar zitten vast mensen bij met goede ideeŽn hoe we meer leden kunnen werven. Wie roept er iets?

Ik heb alvast een ideetje: een Facebook-pagina aanmaken voor de RPC. Is dat al ooit overwogen?
De meest gebruikelijke manier waarop mensen kennis maken met de RPC is via hun vrienden, vermoed ik. Je hoort van een bekende over poolen in competitieverband en je denkt: Hť, dat lijkt me wel wat.
Met een Facebookpagina lezen je vrienden ťn de vrienden van je vrienden direct mee over de RPC. Het zou best kunnen dat geÔnteresseerden dan sneller zin krijgen om ook lid te worden.
Natuurlijk moet wel iemand bereid zijn die FB-pagina aan te maken en regelmatig te updaten...
(19-04-2012)Guido Reijnders (Carousers Greens) schreef:


Een fanpagina heet dat geloof ik.
(19-04-2012)Edwin Nouwen schreef:


In het verleden is er wel een rpcpool.hyves.nl opgezet, maar daar is nooit veel mee gedaan.. Inmiddels is Hyves niet meer zo interessant en zitten er veel meer mensen op Facebook, maar zo'n fan pagina heeft alleen een meerwaarde als die pagina ook daadwerkelijk leeft en er dingen mee gedaan worden..

Maar toegegeven, het is weer een extra ingang voor de site, dus misschien op facebook ook maar een pagina starten weer..
(19-04-2012)jennifer schreef:


Nou, ik denk dat vooral het reizen een groot probleem is en dat daardoor de lol er een beetje af gaat. In Weert hebben we een competitie met ook 3 divisies, met elk 12 teams. Ik merk dat wij het moeilijk redden met RPC omdat we met het vervoer zitten. We weten dat een avond poolen goed 12 uur-half 1 kan worden en dat heb ik hier in de Weerter competitie dus niet! Ik denk daarom dat voor ons bijv. de lange afstanden wel een nadelig punt is. Maar, wat doe je er aan? Ik denk ook dat het dan toch op reclame maken aankomt. Misschien ook meer toernooien organiseren daar omheen? En dat aan die 'open' toernooien ook belangstellenden mee mogen doen....?!?!
(26-04-2012)Edwin Nouwen schreef:


Reclame maken is zeker een goed punt en wat dat betreft moeten we wat beter leren om de publiciteit te zoeken..

Wat betreft de lange afstanden snap ik wat je bedoelt, maar dat is een kip-en-ei-verhaal. Ik zou ook dolgraag 36 teams in Eindhoven willen hebben! Dat zou lekker centraal zijn, met korte afstanden maar helaas heb ik die teams niet.. Dus moeten we het gebied wat groter maken om toch aan voldoende teams te komen voor een leuke competitie..

Daarnaast vind ik het ook wel wat hebben dat je naar verschillende plaatsen en verschillende locaties moet; als er alleen maar zou worden gespeeld in 4/5 lokalen in Eindhoven zou ik het waarschijnlijk wat saai vinden. Nu kom je in verschillende plaatsen met verschillende lokalen en dat heeft wel wat. Ik ben het wel met je eens dat de afstanden nu wel maximaal zijn; zeker gelet op Den Bosch - Panningen dan moeten de afstanden zeker niet groter worden..

Het aantal toernooien hebben we dit seizoen zelfs ingeperkt.. We merkten in de afgelopen jaren dat de deelname aan die toernooien sterk afnam en dan hebben we liever 4 individuele toernooien (en 2 finaledagen) die goed bezocht worden, dan 8 toernooien waar maar 5 man komt opdagen.. Ook hebben we geprobeerd om via "RPC open" toernooien nieuwe spelers aan te trekken, maar bij toernooien zie je eigenlijk altijd de zelfde spelers; doorgaans 1e divisie spelers en enkele 2e divisie spelers maar nauwelijks spelers uit andere divisies of nieuwelingen..

ps. wat je zei over eindtijd; duren wedstrijden in Weert korter dan? Hoe laat zijn die doorgaans afgelopen?
(07-05-2012)Sjef Creusen schreef:


Het scheelt al indien spelers en lokaal eigenaren gaan proberen er spelers en teams bij te krijgen. Als we allemaal de schouders er onder zetten gaat het lukken. Nog een kleine 2 weken vertrek ik naar Luxemburg, de Ardennencup, daar zullen dit jaar ongeveer 550 mensen meedoen aan het toernooi, dat bewijst eens te meer dat het wel kan.
Kom wees actief en gebruik ook je eigen mogelijkheden om mensen te interesseren via mond op mond reclame en sociale media.
Begin zelf en verzoek je poolvrienden het ook te doen.
(10-05-2012)jennifer schreef:


Nou een wedstrijd duurt gemiddeld tot 23:00 - 23:30 schat ik. Als je dan ook nog naar huis moet rijden... tja, laat avondje. Als je juist zo ver moet reizen staat er ook meer druk op vind ik. Op je prestatie. Je gaat niet naar bijv. Den Bosch rijden als je net een half jaar poolt. Oke, Den Bosch is het uiterste, maar je rijdt sowieso een half uur, waar je ook naar toe gaat. De RPC moet het daarom hebben van spelers die een goed potje kunnen poolen, zeker als je de concurrentie bekijkt ;) Ik spreek dan alleen over de 1e divisie, de andere divisies ken ik niet.

En de RPC toernooien... Of wij (HOB 1) nou degraderen, stoppen of doorgaan elders, die toernooien zijn voor mij en enkele teamgenoten niet meer aantrekkelijk. Steeds weer dezelfde 14 man. Tja... En ook daar: een meid als ik weet dat ze niet gaat winnen. Dus na 3 potjes naar huis als ik wederom een eindje moet rijden, vind ik niet meer de moeite waard.

Ik weet niet of de poolhallen ook eigen huistoernooitjes hebben?
In Weert worden die erg goed benut, ook door andere RPC leden, de spelers van de Weerter pool competitie (WPB) en spelers van over de grens (BelgiŽ). Ook enkele minder goede/fanatieke spelers doen daar aan mee. 11 euro inschrijfgeld en dan zeker zijn van een paar uurtjes gezellig poolen. Wij maken poules van 4 of 5 man. Als je in een poule van 4 zit ga je sowieso door naar een A, B of C poule. De winnaar van elke poule krijgt geld. De C poule natuurlijk minder dan de A poule.

Verder ben ik het met Sjef eens, als poolhal zelf kun je ook dingen organiseren om nieuwe leden te werven? Ik vind het een goed idee. Succes ;)
(15-05-2012)Riny (Ames 3) schreef:


Afgelopen om 23.00 /23.30, hebben wij als 4e/3e divisie team zelden meegemaakt. Meestal word het bij ons later, zeker als er tegen een team gespeeld word wat nagenoeg even sterk is of als er maar 1 tafel beschikbaar is.
Zelfs met ingekorte wedstrijden.
Het enige voordeel van Ames 3 is dat we redelijk centraal tussen de plaatsen zitten waar we moeten spelen. en onze reistijd max. tegen de 45 minuten is.
(19-05-2012)