Nieuws

 


Verslag 9-ball voor teamsBeste RPC leden,

Afgelopen zondag 18 Januari 09 stond het toernooi 9-ball voor teams op het speelschema. Ditmaal waren te gast bij House Of Billiards in Weert. In totaal waren er 16 teams vertegenwoordigd om te strijden voor de beroemde envelop en een mooie Award als aandenken. De Awards waren voor alle divisies en van de 1e tot 4e plaats gelijk aan elkaar, waarmee het RPC bestuur nogmaals onderstreepte dat iedereen gelijk is aan elkaar ongeacht de divisie of eindrangschikking.

Om 12:00 uur begon het toernooi voor alle divisies. Er werd gespeeld wie er het eerste bij de 23 punten had verzameld. Ik heb constant door de speelzaal gelopen en naar diverse partijen gekeken. En er was geen enkele partij waar bij een ďwalk-overĒ van toepassing was. De teams die in de verliezersronde zaten deden hun uiterste best om hun eerste partij om te zetten in winst waardoor ze geplaatst waren voor de volgende ronde. Enkele uren later waren de eerste afvallers bekend, ondanks dat het toernooi voor hen was afgelopen bleef de sfeer uitbundig en waren op toch terecht blij met hun prestatie.

Nu kwamen de winnaars uit de verliezersronde uit tegen de verliezers uit de winnaarsronde. Ook hier waren partijen gespeeld van een hoogniveau met een spannend scoreverloop, deze sessie duurde dan ook heel lang voordat er een beslissing viel. De uiteindelijke verliezer kreeg was hierdoor toch eervol op een derde plaats geŽindigd.

De finalepartijen kreeg datgene wat we ervan verwacht hadden veel spanning, attractief, en de mooie pots. Teleurstelling en vreugde ging over en weer zonder dat dit een negatieve invloed op de uitstekende sfeer. Uiteindelijk wonnen de beste of de gelukkigste teams uiteindelijk de 1e prijs. Alle teams zijn op de gevoelige plaat gezet en alle enveloppen en awards werden uitgereikt. Om 20:45 uur was het toernooi voorbij.

Hierbij wil het bestuur van RPC Maurice Houben bedanken voor het beschikbaar stellen van de speelzaal en de geboden gastvrijheid. Ook willen we het bedienend personeel bedanken, mede door hun inzet is deze pooldag succesvol verlopen.

Verder willen we alle spelers ontzettend bedanken voor hun uitermate sportieve instelling en voor de enthousiaste sfeer die jullie allen te samen hebben gecreŽerd, bravo hiervoor.

Divisie 1
1. HOB Weert
2. Magic touch
3. Oelewappers
4. Breakin 1

Divisie 2
1. Prins 1
2. Snookertown-7
3. Poolroom Junkies
4. Koekebakkertjes

Divisie 3
1. Woensel Eight
2. De Kolk
3. Nabber 1
4. Carousers Greens

Divisie 4
1. Rack Ďm
2. S.P.A.V.D.
3. Poolplayers 1
4. Keep in touch


HOB Weert (Divisie 1, plaats 1)


Magic touch (Divisie 1, plaats 2)


Oelewappers (Divisie 1, plaats 3)


Breakin 1 (Divisie 1, plaats 4)


Prins 1 (Divisie 2, plaats 1)


Snookertown 7 (Divisie 2, plaats 2)


Poolroom Junkies (Divisie 2, plaats 3)


Koekebakkertjes (Divisie 2, plaats 4)


Woensel Eight (Divisie 3, plaats 1)


De Kolk (Divisie 3, plaats 2)


Nabber 1 (Divisie 3, plaats 3)


Carousers Greens (Divisie 3, plaats 4)


Rack Ďm (Divisie 4, plaats 1)


S.P.A.V.D. (Divisie 4, plaats 2)


Poolplayers 1 (Divisie 4, plaats 3)


Keep in touch (Divisie 4, plaats 4)


De voorbereiding op de strijd


(20-01-2009)