Nieuws

 


Verslag RPC OpenEen hele tijd is er door Simone, Tom en Wim aan gewerkt om dit toernooi succesvol te doen verlopen. De opzet was om nieuwe potentiële poolers enthousiast te krijgen voor deze sport.
Er is in de regio Eindhoven en omgeving flink promotie gemaakt d.m.v. flyeren, nieuwsbrief, reclame, etc. We hebben zelfs de meeste teams persoonlijk gebeld voor deelname aan dit toernooi.

Aanvankelijk leek het er op dat de deelname ruim voldoende zou zijn om dit toernooi te doen slagen, immers het toernooi was door de leden van de RPC, bij de ALV, in het leven geroepen.
Daarom was het voor ons teleurstellend om te moeten vaststellen dat er maar uiteindelijk 15 leden waren en 5 niet-leden. Tijdens de evaluatie zullen we onderzoeken wat hiervan de mogelijke oorzaak is geweest en zullen we ons beraden of we dergelijke toernooien nog wel moeten gaan organiseren.

Desalniettemin gingen we om 12:15 uur toch van start met voor de leden als niet leden met een 8-ball toernooi op basis van dubbel knock out systeem. Alle spelers van de RPC uit de diverse divisies speelden tegen elkaar. Het spelniveau was goed te noemen.

Naast het 8-ball toernooi werd er ook een speedpool gehouden. In dit spelsoort ging het erom om in een kortst mogelijke tijd alle speelballen in willekeurige volgorde te potten. De meeste leden deden hieraan mee de uiteindelijk winnaar, Patrick Smolenaers, klokte uiteindelijk 1:20:18.

Ondanks de lage opkomst is het toernooi goed en sfeervol verlopen. Was de spanning niet op de pooltafel merkbaar dan was deze wel bij de TV schermen om het scoreverloop van het voetbal in de gaten te houden.

De winnaars bij de RPC leden
1. Jan Mous - € 75,00
2. Patrick Smolenaers - € 50,00
3. Thijs van Kessel - € 37,50
4. Paul Kleine - € 25,00
5. Lex Wellens - € 12,50
6. Ramon Allard - € 12,50

De winnaars bij de niet-leden
1. Rob - Beker, Poolclinic voor 2 personen en het boek “Road to Glory”
2. Frank - Beker, schoonmaaksetje voor de keu en het boek “Road to Glory”
3. Marc - Beker en het boek “Road to Glory”

Bij deze wil ook de bediening van All-in entertainment centre Snookertown heer hartelijk bedanken voor inzet en service. Mede door jullie enthousiasme kan is deze middag toch geslaagd.

Ook wil ik een speciaal dankwoord richten aan Simone en Tom. Door jullie vastberadenheid en doorzettingsvermogen heeft dit toernooi toch die glans gekregen die het verdiende.
Dat de opkomst toch enigszins wat laag was is zeker niet aan jullie inzet te wijten. Nogmaals mijn dank en ook namens het bestuur van de RPC.

Met vriendelijke groet,

Wim van den Bosch
Voorzitter RPC
(02-05-2010)