Nieuws

 


Verslag 9-ball Individueel toernooi van 3 aprilOp zondag 3 april organiseerde de RPC, zoals al meer dan 16 jaar het geval is, ook dit jaar weer het jaarlijkste 9-ball Individueel pooltoernooi. Dit jaar mochten de spelers het tegen elkaar opnemen in het trendy en altijd gezellige AMES in Deurne. Ondanks het mooie weer, wat deed vermoeden dat zelfs poolspelers liever in de zon zouden willen liggen dan een balletje potten, was de opkomst uitermate goed te noemen. Groepsgewijs kwamen de spelers binnendruppelen en rond het middaguur waren er inmiddels zo'n 25 spelers die het tegen elkaar op durfden te nemen om de prijzenpot van 420 euro onder elkaar te verdelen.

Het duurde dan ook niet lang voordat er 25 spelers verdeeld over 4 poules met elkaar aan het strijden waren om de hoofdprijs van 120 euro en uiteraard de grote wisselbeker waarop alle winnaars van de afgelopen jaren te bewonderen zijn. Hoewel het merendeel van de spelers uit de eerste divisie afkomstig was, waren er ook enkele derde en vierde divisie spelers die helemaal niet onverdienstelijk speelden en waarvan enkelen (Kevin van Megen en Guido Janssen) het uiteindelijk zelfs tot de respectievelijk 5/6e en 7/8e plaats wisten te schoppen.

Nadat de wedstrijden van alle vier de poules waren gespeeld gingen de beste twee spelers van elke poule door naar de finales die als double knockout waren opgezet. Dat leverde uiteraard enkele spannende wedstrijden op waarbij de ene na de andere speler afviel en uiteindelijk Ayhan Ozver en Tijs van Kessel als winnaars overbleven en het in een zinderende eindfinale tegen elkaar op mochten nemen. Hoewel Tijs het nog enkele malen flink spannend wist te maken, mocht Ayhan het toernooi als grote winnaar afsluiten en er met de hoofdprijs en wisselbeker vandoor gaan.

Namens het RPC bestuur wil ik Ayhan van harte feliciteren met zijn overwinning, wil ik AMES danken voor de uitstekende verzorging en wil ik alle aanwezige spelers bedanken voor de gezellige sfeer en spannende wedstrijden!

De uiteindelijke eindstand
1. Ayhan Ozver
2. Tijs van Kessel
3. Anand Manurat
4. Marco Teutscher
5/6. Patrick Smolenaers
5/6. Kevin van Megen
7/8. Guido Janssen
7/8. Mark Teeuwen


Ayhan Ozver in actie tijdens de spannende finale tegen Tijs
(18-04-2011)