Nieuws

 


Verslag Koko cup 20 september 2015Op zondag 20 september is het poolseizoen 2015-2016 weer van start gegaan met de traditionele koppeltoernooi de Koko-cup. Met de opkomst van 12 koppels waren we tevreden en konden we een mooi toernooi draaien. De wedstrijdleiding was in handen bij Wim van den Bosch met ondersteuning Harriette Klabbers.

We waren dit jaar weer te gast bij Snookertown te Helmond. Snookertown is de bakermat van onze RPC vereniging. De RPC is heel kleinschalig opgestart en uitgegroeid tot een vereniging van drie divisies van elk zes teams, met meer dan 100 spelers.

Nadat alle koppels waren ingeschreven en de divisieleider de loting had verricht en een welkomstwoord had uitgesproken kon de bal gaan rollen. Het koppeltoernooi wordt gespeeld op basis van dubbel knock-out systeem.

Eenmaal bezig kwamen drie leden van het nieuwe team “The fantistic four” binnen om kennis te maken. Al snel geënthousiasmeerd van het hele gebeuren hebben we ze nog kunnen inschrijven voor deelname. Met veel enthousiasme werden de diverse frames gespeeld. Tussen alle partijen door serveerde het personeel van Snookertown met enige regelmaat een hapje of een drankje uit.

Tegen het einde van de middag was de winnaarsronde al klaar. Het koppel Sonny van den Bosch & Guido Janssen hadden zich, geplaatst voor de finale. In de verliezersronde was nog een hevige strijd gaande met diverse koppels. Het was uiteindelijk Ricardo Honsbeek & Leon Beerendonk van het team The fantistic four die aan het langste eind trokken in de partij tegen Lars van Dijk & Gijs van Westenbrugge.

Ondanks een overtuigend begin van Ricardo & Leon, die met 2-0 voorkwamen, was het uiteindelijk toch Sonny & Guido die de finalewedstrijd deden kantelen in hun voordeel. Om even na 20:30 uur was het frame and the match en daarmee ging de wisseltrofee met het bijbehorende prijzengeld naar de spelers van Rack ‘n Roll. Proficiat mannen. De verliezers waren helemaal in hun nopjes met hun deelname en hun prijzengeld.

Hierbij willen we het bedienend personeel van Snookertown bedanken voor hun gastvrijheid en betrokkenheid. Mede door hun enthousiaste inzet is toernooi geslaagd.

Namens het RPC bestuur willen we alle deelnemende koppels bedanken voor hun komst. Tevens wensen wij alle teams heel veel succes en sportiviteit toe tijdens poolcompetitie 2015-2016. De competitie gaat van start op maandag 28 september. Zie de RPC site voor de divisie indeling en het competitieprogramma.

Het eerstvolgende toernooi is het kerstkoppeltoernooi bij HOB Weert op zondag 20 december. Vanzelfsprekend zullen we hierover nog nader berichten.
(21-09-2015)